- 250g przecieru pomidorowego
- 1 pierś z kurczaka
- ok. 10 pieczarek
- 1 mała cebula
- 1/2 papryki czerwonej
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka margaryny
przyprawy:
zioła prowansalskie, oregano, sól, pieprz
Pieczarki myjemy, kroimy i posmażamy razem z drobno pokrojoną cebulą na łyżce margaryny. Doprawiamy solą i pieprzem. Pierś myjemy i kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju około 5 - 10 minut obracając w trakcie smażenia. Do mięsa dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę i podsmażamy chwile, następnie dodajemy pieczarki z cebulą. Smażymy około 3 minuty i wlewamy przecier pomidorowy, doprawiamy ziołami, solą, pieprzem i pod przykryciem dusimy 10 minut. Gotowe :) Sos możemy zabielić sobie 2 łyżkami śmietany 18% i dodać ząbek czosnku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz