niedziela, 14 października 2012

Kotlety z koperkowo - pietruszkowym masłem serem otulone

Proponuję mój autorki przepis :)


Na dwie osoby:
  • 1 spora pierś z kurczaka
  • 1 kopiasta łyżka masła o temperaturze pokojowej
  • 3 łyżeczki posiekanego koperku
  • 3 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
  • 1 ząbek czosnku lub 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
  • 2 plasterki sera np. salami
  • sól, pieprz

na panierkę:
mąka, jajko, bułka tarta

Masło łączymy z pietruszką, koperkiem i czosnkiem, przekładamy do woreczka i wstawiamy do zamrażalnika na ok 15 minut.

Pierś rozkrawamy na dwa kotlety, delikatnie tłuczemy, solimy i pieprzymy z jednej strony. Na każdy kotlet kładziemy plasterek sera i połowe masła, składamy mięso na pół. Następnie panierujemy je kolejno w mące, roztrzepanym jajku, bułce tartej. Smażymy na gorącym tłuszczu.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz